PEELING

Att regelbundet skrubba bort hudrester och smuts gör att huden känns, och är, ren och fräsch. Tänk bara på att huden i ansiktet är skör och tunn jämfört med kroppen i övrigt, så använd finkornig peeling. Eftersom ansiktet är känsligt så behöver du inte peela så ofta, 1-2 gånger i månaden räcker gott.

FUKT

Torr hud får lättare rynkor och blir slappare. Tvätta inte för ofta, det torkar ut. Torka försiktigt, klappa snarare än gnugga med handduken, och återfukta innan huden hunnit torka helt så får du bäst effekt.

BRA MAT

Du är vad du äter. Det gäller din hy också. Om huden hela tiden måste kämpa för att bli av med gifter och slaggprodukter är det svårt för den att bli vårfin samtidigt. Försök äta hälsosamt och dricka mycket vatten, då hjälper du dig själv att bli ditt allra vackraste jag.

ANSIKTSMASSAGE

Pigga upp grå och trött hy med lite skön massage. Använd fingertopparna och ta i lagom hårt, det ska absolut inte göra ont. Du ökar blodcirkulationen och ser pigg och rosig ut.


Visst vill vi njuta så mycket det går när solen visar sig igen, men börja med lagom dos. Solen är starkare än du tror nu på våren, du vill bli brun, inte röd. Glöm inte solskyddsfaktor! 

… OCH GLÖM INTE RESTEN AV KROPPEN

Badsäsongen med bara ben och kortärmat väntar runt hörnet.

Här har vi samlat några tips för att ta fram ditt bästa jag.

Kanske har du tagit en paus från rakande och vaxande i perioder. Det finns olika sätt att göra sig av med oönskad hårväxt, men rakning hör till de vanligaste.

Gör så här

Skrubba regelbundet. På så sätt skapar du en jämn och mjuk yta för rakhyveln. Forever Aloe Scrub ger dig en djup rengöring och varsam peelingeffekt med Aloe vera och jojobaolja. Du kan använda den över hela kroppen, och till och med i ansiktet.

Byt rakhyvel - ofta. Ett slött rakblad irriterar din hud.

Duscha innan. Värmen öppnar porerna och tvingar hårsäckarna att sträcka på sig. Börja inte raka dig direkt när du stiger in i duschen utan vänta till huden känns varm.

Aloe Hand Soap fungerar utmärkt som raktvål. Den ger ett rikligt lödder och huden får en ren, mjuk och silkeslen känsla.

Återfukta. Aloe First och Aloe Vera Gelly är två utmärkta alternativ som vårdar och ger din hud den fukt den så väl behöver.